Από την καλή μας φίλη Νένα Δανιήλ
Κυδώνι μαρμελάδα.
Για κάθε κιλό φρούτου καθαρισμένου χρησιμοποιώ μισό λεμόνι και 600-700γρ ζάχαρη.
Επειδή όλοι το κάνουν με αρμπαροριζα ή βανίλια εγώ έτσι για τη τσαχπινιά το έκανα με κανέλα και γαρύφαλλο,όπως δηλαδή θα κάνατε και το γλυκό φούρνου κυδώνι.
Διαδικασία:
1)Πλένω κυδώνια και τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2)Τοποθετώ στο φούρνο στους 200βαθμους αντιστάσεις για 40λεπτά ,στα 20 λεπτά όμως τα γυρίζω πλευρά για να μαλακώσουν ομοιόμορφα.
3)Αφαιρούμε και καθαρίζουμε τόσο τα σπόρια όσο και τίς φλούδες.( Τώρα κάποιοι τα κρατούν για σιρόπι για άλλο γλυκό. )
4) Βάζουμε στο μπλέντερ το λεμόνι και τα κομμάτια μέχρι να γίνουν κομματάκια.
5) Τοποθετώ τα κόμματια τη ζάχαρη τα αρωματικά στη κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν αργά για κανένα μισάωρο να βγάλουν τα αρώματα και να δέσει η μαρμελάδα.
Καλές γιορτές, Καλό μήνα!