Καλημέρααα … σας δίνω ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας …. ιδέες που τις είχα κάνει τα προηγούμενα χρόνια !!!!
Μια νοστιμότατη, εύγευστη, φρουτώδη, δροσερή σαλάτα και πάνω απ΄όλα γιορταστική Χριστουγεννιάτικη ή Πρωτοχρονιάτικη … που μπορεί να σταθεί στο γιορτινό σας τραπέζι με επιτυχία !!!
Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι από Φρουτώδη Σαλάτα …. της Καίτη Νίνου Χατζηζαχαρία !!!
Υλικά :
1 Μήλο μέτριο πράσινο, κομ. σε λεπτά φετάκια
1 μαρούλι σαλάτα κατσαρό, κομ. σε μέτρια κομμάτια
1/2 Μαρούλι κόκκινο κατσαρό, κομ. σε μέτρια κομμάτια
1 ρόδι
1 ματσάκι ρόκα
5 – 6 φύλλα μαϊντανό
100 γραμ. τυρί Παρμεζάνα ψιλοκομμένο σε φλούδες
1 πιπεριά κίτρινη
5 ντοματίνια κομ. στη μέση
Αλάτι – πιπέρι
10 καρύδια χοντροκομμένα
2 κουτ.σουπ. χυμό λεμονιού
Ντρέσινκ
2 κουτ. σουπ. Μέλι
4 κουτ. σουπ. βαλσάμικο ξύδι
2 φλιτ. καφέ ελαιόλαδο
Πλένω και κόβω το μήλο με το μαχαίρι σε λεπτά φετάκια, όπως είναι με την φλούδα.
Τα ραντίζω με 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Ξεφλουδίζω τα ρόδια, ξεχωρίζω και κρατώ τα σπόρια.
Πλένω, στεγνώνω και ψιλοκόβω το μαϊντανό και τη ρόκα ( κομ. με το χέρι).
Πλένω, στεγνώνω τα μαρούλια και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια.
Πλένω και κόβω τα ντοματίνια στη μέση.
Ανακατεύω σε μια βαθιά σαλατιέρα τα μαρούλια, τα μήλα, το ρόδι, το μαϊντανό και τη ρόκα.
Ανακατεύω καλά, με προσοχή μην σπάσω πολύ τα μήλα.
Πλένω και σκουπίζω την πιπεριά ….
Κόβω με κουπ πατ τα αστέρια.(για την διακόσμηση)
Κόβω σε πολύ λεπτές φλούδες την παρμεζάνα.
Προσθέτω τα καρύδια, από πάνω.
Σε ένα σέικερ φτιάχνω το ντρέσινγκ ….
ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το μέλι, πιπέρι και αλάτι .
Χτυπάω δυνατά για 1΄ να γίνουν ένα πηχτό μείγμα.
Δοκιμάζω και προσθέτω, αν χρειάζεται, βαλσάμικο.
Το ρίχνω πάνω στην σαλάτα …την ώρα που είναι να σερβίρω ….και Σερβίρω αμέσως.
Καλή επιτυχία !!! Καλές Γιορτές !!!