Μαρμελάδα λωτού με προσθήκη μήλου!
Υλικά
1 κιλό ώριμοι λωτοί
1 κόκκινο μήλο (ή πράσινο το οποίο έχει περισσότερη φυσική πυκτίνη και βοηθάει στο δέσιμο της μαρμελάδας!)
100ml κονιάκ
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
Μια βανιλίνη
600 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το χυμό του.
Ξεφλουδίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Το προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
Τους πολύ ώριμους λωτούς τους αδειάζουμε με ένα κουταλάκι και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τους λιγότερο ώριμους τους ξεφλουδίζουμε τους κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τους προσθέτουμε και αυτούς.
Σκεπάζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Με το μαρινάρισμα των φρούτων στη ζάχαρη, λαμβάνει χώρα το φαινόμενο της όσμωσης.
Τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και βράζουμε το μείγμα μας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 40 λεπτά και δέσει η μαρμελάδα την αλέθουμε σε ένα μούλτι.
Επιστρέφουμε τη μαρμελάδα στην κατσαρολα, προσθέτουμε μέσα το κονιακ και τη βανιλίνη. αφήνουμε τη μαρμελαδα σε χαμηλη φωτία για άλλα 5 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκόολ.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με μαρμελάδα τα πωματίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Καλή Επιτυχία !!!