από την καλή μας φιλη Ελένη Μηλιαρά Σπαντιδάκη
Και..ειπαμε όταν έχεις στο ψυγείο τρόφιμα που θελεις να τα αξιοποίησης..αλλιώς…
Κάνεις μαρμελάδα…
Εγώ είχα Μήλα..
Τα καθάρισα και τα έτριψα στο χοντρο τρίφτη..
Με ένα φλυτζάνι μέτρησα τα τρίμματα του Μήλου και έβαλα την ίση ποσοτητα ζάχαρης…
Το αφησα για 1 ώρα να κατεβάσει τα υγρά του..
Έβαλα μεσα ένα ξυλάκι κανέλας και έβρασα μέχρι να δέσει ,τέλος εστιψα μέσα το χυμό από ένα λεμόνι….