Βαρεθήκατε να βλέπετε από δω και από κει, τηγανιτές μελιτζάνες, μουσακάδες και παπουτσάκια ?
Ελάτε να σας δώσω μια συνταγή σούπερ, αφιερωμένη σ’αυτούς που δεν είναι για μπάνιο!
Η δόση είναι για 4 άτομα (είναι συνοδευτικό πιάτο κυρίως)
1 μεγάλη μελιτζάνα
6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 φλυτζάνι ή κούπα του νες κρουτόν ψωμιού (υπάρχουν πλέον έτοιμα) αλεσμένα στο μούλτι
1/4 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα
1/4/ φλ.τσ. πάπρικα πικάντικη ή απλή (κόκκινο πιπέρι)
1/2 κ.γλ σκόρδο σκόνη
1/2 κ.γλ. ανακατεμένα μπαχαρικά (όποια θέλετε εσείς, να ταιριάζει με την μελιτζάνα, υπάρχουν μίγματα στα σούπερ μάρκετς)
Εκτέλεση
Καθαρίστε την μελιτζάνα από την φλούδα και κόψτε σε ροδέλες του μισού εκατοστού.(αν θέλετε δεν ξεφλουδίζετε)
Απλώστε κάπου τις ροδέλες και ρίξτε λίγο αλάτι , να ιδρώσουν για 30′ και σκουπίστε τις σταγόνες που έχουν βγει στην επιφάνεια κάθε φέτας.
Λιώστε το βούτυρο και βάλτε το σε ένα μπωλ. Ανακατέψτε τα άλλα υλικά και βάλτε τα σε άλλο μπωλ.
Βουτάτε πρώτα τις ροδέλες στο βούτυρο και μετά στο μίγμα.
Σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα βάζετε τις ροδέλες.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για 15′ και μετά γυρνάτε τις ροδέλες για άλλα 7′.
Γαρνίρετε με μαϊντανό
Συνταγή-μετάφραση-φωτο από crunchycreamysweet.com