9 Ιουνίου 2019, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ SECRET KITCHEN AND TRAVEL
(αν την δείτε αλλού σε copy paste ειδοποιήστε!)
ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
υλικά
5 φλ. σουλτανίνα (σταφύλι χωρίς κουκούτσια)
2 φλ. sour cream (ξυνή κρέμα, αν δεν την βρείτε στα σούπερ μάρκετ έτοιμη, θα ανακατέψετε 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος ελαφριά 15% με 2 κ.σ. ξυνόγαλα τα οποία θα τα έχετε σε θερμοκρασία δωματίου, τα βάζουμε σε βάζο γυάλινο και ανακινούμε να ανακατευτούν. Αφήνουμε εκτός ψυγείου να γίνει η ζύμωση για 24 ώρες και μετά βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες να σφίξει)
3-4 βανίλες σκόνη ή 2 κ.γλ. υγρή
1/2 φλ. άσπρη ζάχαρη
1/2 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
Ανακατεύουμε ξυνή κρέμα + βανίλιες + άσπρη ζάχαρη.
Σε ένα ταψάκι 25Χ35 (ή και λίγο μικρότερο) βάζουμε τα σταφύλια και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα.
Μετά σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε έως το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω από τα σταφύλια.
ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ!
Βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο
(μετάφραση-φωτο από Pinterest)