Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Πρωτότυπο φαγητό σήμερα. Μελιτζάνες με κεφτέδες στο φούρνο. Τον κιμά τον έφτιαξα από χθες , μοσχαρίσιο με λίγο χοιρινό , με μουλιασμένο και καλά στιμμενο ψωμί αυγό αλατοπίπερο γλυκιά πάπρικα τσίπουρο λίγη σόδα φαγητού κρεμμύδι σκόρδο κύμινο μπαχαρι ρίγανη ελαιόλαδο ξύδι και μαϊντανό .
Αλατιζω τις χοντροκομμένες μελιτζάνες, αφηνω να σταθούν για μια ώρα , ξεπλενω και στυβω.
Τηγανιζω να ροδίσουν και μετά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σωταρω σε ελαιόλαδο χοντροκομμένα κρεμμύδια και Φλωρίνης με λίγο αλάτι για να μαραθούν πιο γρήγορα, προσθέτω φετουλες σκόρδου και σβήνω με λευκό κρασί.
Ριχνω ντοματες σε κυβάκια ζάχαρη αλατοπιπερο πάπρικα γλυκιά Κρόκο Κοζάνης και βραζω για 5 λεπτά.
Σβήνω το μάτι, προσθέτω τις μελιτζάνες κι ανακατεύω απαλά .
Βάζω στο ταψί κι απο πανω τους κεφτέδες με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 – 220 στον αέρα για μισή ώρα. Σερβίρω με μαϊντανό και τριμμένη φέτα. Ένα πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο φαγάκι! Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου απ το Olive magazine, ελαφρώς τροποποιημένη από μένα. Καλό Σαββατοκύριακο!!!😍