από την καλή μας φίλη Μαρίνα Μωϋσιάδου
Αφρατα πεινιρλι για το απογευματινό μας κολατσιο

Υλικα
Για τη ζύμη
• 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1⅓ κούπας φρέσκο γάλα στους 40°C
• 60 γραμ. μαγιά νωπή ή 2 φακ. ξερή
• ½ – 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
• ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Για τη γέμιση
• 2 κούπες γκούντα τριμμένη
• 2 κούπες κασέρι τριμμένο
• 2 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
• 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
• μαργαρίνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές αλεύρι και κάνουμε ένα χυλό.
Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε 15′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, στο χυλό με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε, σε ζύμη απαλή και ελαστική.
Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, εγώ έκανα 9 μέτρια πεινιρλι, και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκούραστουν.
Επειτα τα έκανα βαρκούλες και τα γέμισα με την γέμιση.
Ψήνουμε στους 190 αέρα για 20 λεπτακια και έπειτα αφού τα βγάλουμε τα αλοιφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Καλή επιτυχια


