Μελομακάρονα με αλεύρι
Υλικά:
6 φλ. αλεύρι μαλακό
2 φλ λάδι
1 φλ ζάχαρη άχνη
1 φλ γάλα
Χυμό δύο πορτοκαλιών
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. γαρύφαλο
1 κ.σ. κανέλα
2 κ.γ. μπέκιν
Για το σιρόπι
500 γρ. μέλι
1 ποτήρι νερό
Καρύδι, ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με αβγοδάρτη μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε το ξύσμα το χυμό των πορτοκαλιών, την κανέλα και τα γαρύφαλλα ανακατεύοντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη. Στο τέλος ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι (μέσα στο αλεύρι έχουμε ρίξει το μπέικιν πάουντερ) με το γάλα, ανακατεύοντας πλέον με τα χέρια μας
Σχηματίζουμε με τη ζύμη τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ταψιά πάνω σε λαδόκολλα. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Παράλληλα, φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και το μέλι. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι, ζάχαρη και κανέλα που τα έχουμε πρώτα ανακατέψει.
http://kastania-pierias.blogspot.com