Μελομακάρονα με σιμιγδάλι
Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
4 φλιτζάνια σιμιγδάλι
2 φλ λάδι
Μισό φλ ζάχαρη άχνη
2 φλυτζανάκια μέλι
2 ποτηράκια κρασιού κονιάκ
Χυμός ενός πορτοκαλιού και το ξύσμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Καρύδι, ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
300 γρ. μέλι
1 φλιτζάνι νερό
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το σιμιγδάλι μαζί με το αλεύρι. Τρίβουμε το μίγμα καλά με τα χέρια μας ώστε να τραβήξει όλο το λάδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μισό ποτήρι κρασιού νερό. Το δουλεύουμε καλά με τα χέρια μας και μετά ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέικιν. Το ανακάτεμα γίνεται μόνο με τα χέρια μας Στα μελομακάρονα δεν χρησιμοποιούμε ποτέ μίξερ.
Σχηματίζουμε με τη ζύμη τα μελομακάρονα και τα βάζουμε σε ταψιά πάνω σε λαδόκολλα. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και μετά δυναμώνουμε για να πάρουν χρώμα. Παράλληλα, φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και το μέλι. Όταν μισοκυρώσουν τα βουτάμε στο σιρόπι που έχει βράσει και τα βγάζουμε αμέσως
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι, ζάχαρη και κανέλα που τα έχουμε πρώτα ανακατέψει
http://kastania-pierias.blogspot.com