Μελόπιτα Σίφνου
(από το σάιτ funkycook.gr)
Υλικά
1.000 gr. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
300 ml. μέλι
100 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
7 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος
300 ml. μέλι
100 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
7 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελάδος
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι σε μεγάλο μπώλ.
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι σε μεγάλο μπώλ.
Προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος 30 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι!