ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ με Βασιλικό βούτυρο!
Η ιταλική σούπα Μινεστρόνε, όπως μας την έμαθε ο δάσκαλός μας στην Σχολή Σεφ, με εξαιρετικές λεπτομέρειες.
Κόβουμε σε “ζάρια” : Καρότα, ρέβες, σελινόριζα, κολοκυθάκια (χωρίς την ψύχα), κρεμμύδι ξερό
Τα σωτάρουμε λίγο σε ελάχιστο σπορέλαιο και προσθέτουμε λίγες ντομάτες κομμένες κονκασέ και λίγο τοματοχυμό.
Προσθέτουμε ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε, νερό ή ζωμό κρέατος, για 45′.
Μετά προσθέτουμε πατάτες κομμένες “ζάρια” και αφήνουμε να βράσει κι άλλο.
Έχουμε βρασμένα έτοιμα λίγα φασόλια, φασολάκια πράσινα, αρακά και σπασμένα μακαρόνια σπαγγέτι ή μικρά ζυμαρικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ Τα φασόλια και τα πράσινα φασολάκια τα βάζουμε τελευταία στιγμή, τα μεν φασόλια για να μην αφήσουν πολλή γεύση, τα δε φασολάκια να κρατήσουν το χρώμα τους.
Βασιλικό βούτυρο
Λαρδί, σκόρδο, μαϊντανός, βασιλικός
**Το λαρδί πρέπει να περαστεί από την μηχανή του κιμά αλλά επειδή σπάνια έχουμε στο σπίτι, προσπαθήστε όλα τα υλικά να είναι ψιλοκομμένα, αν χρειαστεί το περνάτε το λαρδί από το μούλτι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Αυτό το μείγμα το διατηρείτε στο ψυγείο σε μορφή μπαστουνιού και χρησιμοποιείτε ανάλογη ποσότητα.
Χωριστά σερβίρουμε τριμμένη παρμεζάνα και βάζει ο καθένας όση θέλει.