Υλικά (για 1 μερίδα):
50ml ρούμι,
½ Λάιμ, σόδα,
1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη,
φύλλα μέντας ή δυόσμου,
πάγος
Το μυστικό: Η σόδα σε συνδυασμό με το λάιμ δίνουν ένα δροσιστικό αποτέλεσμα με λίγες θερμίδες.
Στο ποτήρι που θα σερβίρετε τοποθετείτε τη ζάχαρη (υγρή ή στερεή), μερικά φύλλα μέντας (ή δυόσμου) και το ¼ λάιμ.
Τα πιέζετε με ένα γουδοχέρι μέχρι το λάιμ να βγάλει τους χυμούς του και να διαλυθεί λίγο η ζάχαρη (αν έχετε στημένο λάιμ, απλά ανακατεύετε).
Στη συνέχεια προσθέτετε τον πάγο και συνεχίζετε με το ρούμι.
Τέλος προσθέτετε τη σόδα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι και γαρνίρετε με το υπόλοιπο λάιμ και ένα φύλλο μέντας.
Παραλλαγές του Mojito! + η Ελληνική εκδοχή!
-
Pomegranate Mojito
Αντί για σόδα συμπληρώνουμε με χυμό ρόδι.
-
Mojito Royale
Και πάλι αντί για σόδα συμπληρώνουμε σαμπάνια (καλό θα ήταν το ρούμι στην συγκεκριμένη παραλλαγή να είναι 7 ετών και άνω).
-
Apple Mojito
Προσθέτουμε λικέρ μήλου μαζί με το ρούμι.
-
English Mojito
Η Αγγλική εκδοχή του mojito χρησιμοποιεί τζίν αντί για ρούμι και sprite αντί για σόδα και ζάχαρη.
-
Greek Mojito
Αυτό μας έλειπε να μην υπάρχει ελληνική εκδοχή του mojito. Σε αυτή την παραλλαγή χρησιμοποιούμε αντί για ρούμι, metaxa. Υπάρχει όμως και ακόμη μία παραλλαγή (κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα) η οποία αντί για ρούμι χρησιμοποιεί τσίπουρο ή ούζο!
-
Strawberry Mojito
Προσθέτετε πούλμπα φράουλας ή λιωμένες φράουλες στο ποτήρι.
-
Nojito (Virgin Mojito)
Απλά δεν βάζουμε καθόλου αλκοόλ και συμπληρώνουμε μόνο σόδα.
πηγη typosthes.gr