Βγαίνουν 3 μεσαίες οικογενειακές πίτσες, με λεπτή ζύμη!
500 γρ. αλεύρι σκληρό (δηλαδή δυνατό τύπου Π)
1 κ. σ. ελαιόλαδο
290 ml νερό χλιαρό
1/2 φακελάκι, μαγιά ξερή
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. κοφτό ζάχαρη
1 κ. σ. ελαιόλαδο
290 ml νερό χλιαρό
1/2 φακελάκι, μαγιά ξερή
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. κοφτό ζάχαρη
Εκτέλεση
Θα βάλετε στο μίξερ όλα τα υλικά ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΑΤΙ!
(αυτό το έχουμε πει πολλές φορές για τις ζύμες πίτσας)
Το χτυπάτε για 5΄. Μετά ρίχνετε το αλάτι και χτυπάτε άλλα 5′
Μετά το βγάζετε από τον κάδο και το σκεπάζετε με ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΠΕΤΣΕΤΑ σε ένα μπωλ για 10′
Μετά χωρίζετε την ζύμη στα 3 και τις 3 μπάλες τις βάζετε σε ταψί πάλι με βρεγμένη πετσέτα για 2 ώρες
Η ζύμη είναι έτοιμη
Ψήνω πάντα σε λαδόκολλα που τοποθετώ πάνω στην σχάρα, Όχι σε ταψί!
Στους 200, με προθέρμανση, για 15-20′ (ανάλογα την δύναμη του φούρνου), αέρα