Σας δινουμε μια συνταγή ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ!
Υλικά για 6-8 μπωλάκια
- 1 κιλό μούστος (αγοράστε, υπάρχει παντού την κατάλληλη εποχή, θα τον περάσετε από σίτα)
- 50 γρ πετιμέζι (ή ζάχαρη σκούρη)
- 1 στικ κανέλα
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 50 γρ αλεύρι
- 100 γρ καρύδια κοπανισμένα
- 10 γρ βούτυρο
- 10 γρ μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γραμ. από το μούστο και διαλύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι
Ανακατεύουμε καλά να μη σβολιάσει
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο μούστο, το πετιμέζι και την κανέλα
Αρχίζουμε το θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά
Με μία σίτα πάνω από την κατσαρόλα ρίχνουμε το μείγμα του μούστου με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να σχηματιστούν μικροί κρατήρες στην επιφάνεια του
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει
Βγάζουμε την κανέλα και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά και να γυαλίσει το μείγμα
Σερβίρουμε σε μικρά μπολ γαρνίροντας με καρύδια και ραντίζοντας με σκόνη κανέλα στην επιφάνεια.
Τέλος βάζουμε και σπόρους από μαύρο σουσάμι