Νηστίσιμη μαγιονέζα (ή “τύπου” μαγιονέζα)
- 1 πατάτα βρασμένη σε μέγεθος αυγού παγωμένη
- 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 λεμονι το χυμό
- 1/2-3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
- 5-6 κ.σ. πολύ παγωμένο νερό
Ξεφλουδιζουμε την πατάτα παγωμένη την κόβουμε κομμάτια και την ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το αλάτι την μουστάρδα το χυμό λεμονιού και 3-4 κ.σ.πολύ παγωμένο νερό.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νερό με πολλά παγάκια ή άν το μπλέντερ μας αντέχει ρίχνουμε 1-2 παγάκια και χτυπάμε όλα μαζί. Αφού το μείγμα γίνει λείο αρχίζουμε να ρίχνουμε το λάδι λίγο λίγο με το κ.γ. Ενδιάμεσα άν χρειαστεί ρίχνουμε 1-2 κ.σ.παγωμένο νερό. Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθάει τη μαγιονέζα να μην κόψει. Τελικά έγινε μία πολύ ωραία κρεμωδης μαγιονέζα. Δοκιμαστε την.
συνταγή από cookpad.com, φωτο ενδεικτική από delicargo.gr