ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAKES , πριν αρχίσετε να κατακρίνετε κάποια συνταγή κλπ
-
**πρώτον μάθετε τα κουμπάκια του φούρνου σας! έχει πολλές επιλογές που ούτε τις έχετε διαβάσει, τι κάνει η κάθε μία. **
-
βγάλε τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
-
η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια, πάρε μια ζυγαριά!όταν ζυγίζεις υπολόγισε ότι ζυγίζεις και το φλυτζάνι μαζί με το αλεύρι!
-
μην ανοίγεις την πόρτα του φούρνου πριν περάσουν 40′
-
**Ο κάθε φούρνος έχει άλλες θερμοκρασίες, άλλη δύναμη κλπ **
-
το σκεύος σου να είναι μεταλλικό, να μπορείς να το αλείψεις και να το αλευρώσεις αν χρειαστεί
-
αν χρησιμοποιείς μίξερ, βάλε το σωστό εξάρτημα, δηλαδή ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΤΕΡΟ! (όχι σύρμα, όχι γάντζο)
-
μόνο τα αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο θέλουν γερό χτύπημα, μετά χαμηλώνεις ταχύτητα! υπάρχουν και συνταγές που δεν θέλουν μίξερ
-
κοσκίνισε το αλεύρι. βαριέσαι; μην ψάχνεις την τελειότητα τότε!
-
Ψήσε στις αντιστάσεις! και σε 1 θέση, κάτω από την μέση του φούρνου! ο αέρας “βιάζεται” να ψήσει και θα σου μείνει ωμό μέσα. Μόνο τα cupcakes ίσως μπορείς σε αέρα γιατί ειναι μικρά.
-
προθέρμανση! η ζύμη αρρωσταίνει αν βρει κρύο φούρνο!