από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Η πιο αφράτη και μοσχοβολιστή τυρόπιτα.
Διαλύουμε σε 300ml χλιαρό γάλα 1 ξηρή μαγιά και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Προσθέτουμε 1 αυγό και 1 ασπράδι, έπειτα 150ml ηλιέλαιο κι ενσωματώνουμε σιγά σιγά 700γρ αλεύρι γοχ και αλάτι.
Γίνεται μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε σε φύλλο , χωρίς αλεύρι, και κόβουμε με ένα μεγάλο μπολ κύκλους.
Χαράζουμε μία ακτίνα και βάζουμε δίπλα της τριμμένη φέτα.
Περιστρεφουμε γύρω από τον κύκλο και σχηματίζεται ενας κώνος.
Αραδιαζουμε σε λαδωμένο ταψί .
Αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο ελαιόλαδο και νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αντιστάσεις για 40-45 λεπτά.
Η συνταγή ειναι απ το foodaholics. https://foodaholics.gr/recipe/tyropita-diaforetiki-apo-oles-tis-alles/