από τον καλό μας φίλο Βαγγέλη Λασπίτη
Παντεσπάνι
200γρ αλεύρι φαρίνα
200γρ ζάχαρη
120ml ηλιέλαιο
30γρ κακάο
1κ.γ μπεικιν παουντερ
240γρ γαλλικός καφές ζεστός
1 βανίλια
Γέμιση
500γρ φυτική κρέμα γάλακτος
3κ.σ μαρμελάδα βατόμουρο
Επικάλυψη-γκαναζ
250γρ κουβερτουρα
200γρ φυτική κρέμα γάλακτος
50γρ βατόμουρα
100 γρ αμύγδαλα ψημένα ανάλατα σπασμένα
Καραμέλα
150 γρ ζάχαρη
1κ.σ νερο
Σιροπι
120γρ ζάχαρη
120γρ νερό
1κ.σ κονιάκ
100 γρ λευκή σοκολάτα (εάν θέλετε να γράψετε κάτι)
Εκτέλεση
Κοσκινιζουμε το αλεύρι,το κακάο, το μπεικιν και την βανίλια. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα υγρά. Ανακατεύουμε με το σύρμα και βάζουμε το μειγμα σε τσερκι 20αρι με λαδόκολλα κάτω και στα πλάγια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το τσερκι αλλά όχι από την λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει ΠΟΛΥ καλά πριν το κόψουμε.
Φτιάχνουμε την καραμέλα και την απλώνουμε σε λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Κάνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει. Το κονιάκ το βάζουμε αφού το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 500 γρ κρέμα και λίγο πριν σφίξει για να γίνει σαντιγί προσθέτουμε και την μαρμελάδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει. Την βάζουμε σε κορνε. Εάν είναι έτοιμο το παντεσπάνι το γεμίζουμε, εάν όχι το αφήνουμε στο ψυγείο.
Πασπαλιζουμε με το σιρόπι το παντεσπάνι καλά, βάζουμε την γέμιση και επαναλαμβάνουμε. Την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μπολ την κουβερτουρα και την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη χωρίς να εφάπτεται στο μείγμα. Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 1/2 με 2 λεπτά ή σε Μπεν Μαρί. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία πριν περιχυσουμε την τούρτα. Κολλάμε περιμετρικά με το χέρι μας το τριμμένο αμύγδαλο. Την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ωρα. Σπάμε την καραμέλα σε μεγάλα κομμάτια και τα καρφώνουμε κάνοντας μια φωλιτσα και βάζουμε μέσα τα βατόμουρα. Για τα βραχάκια μάζεψα την σοκολάτα που περίσσεψε και την ανακάτεψε με τα αμύγδαλα που περίσσεψαν , τα έβαλα για 1/2 ώρα στο ψυγείο και τα έκανα μπαλάκια.