Πανακότα Χίου με μαστίχα!
Υλικά Συνταγής
250ml γάλα
250ml κρέμα γάλακτος (ή 3 κ.σ βούτυρο φρέσκο + 200γρ γάλα)
1 κ.γ. μαστίχα Χίου
25 γρ. ζάχαρη (ή στέβια σε αναλογία 1:8, 1 ποσότητα στέβιας = 8 ζάχαρης)
4γρ. φύλλα ζελατίνης
Γλυκό του Κουταλιού της αρεσκείας σας
250ml γάλα
250ml κρέμα γάλακτος (ή 3 κ.σ βούτυρο φρέσκο + 200γρ γάλα)
1 κ.γ. μαστίχα Χίου
25 γρ. ζάχαρη (ή στέβια σε αναλογία 1:8, 1 ποσότητα στέβιας = 8 ζάχαρης)
4γρ. φύλλα ζελατίνης
Γλυκό του Κουταλιού της αρεσκείας σας
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Χτυπάμε στο γουδί τη μαστίχα με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο γάλα που βράζει. Μόλις πάρει μια βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες. Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρά μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτουμε από πάνω το γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.
xiakanea.gr