Θα σας δώσουμε σήμερα συνταγή για Pancakes με βρώμη και ταχίνι (αν κάνετε διατροφή μην αρχίσετε να τρώτε 4-5 pancakes σε μια φορά! Θα καταναλώσετε 2 για πρωϊνό ή απογευματινό σνακ)
2 φλυτζάνια του τσαγιού βρώμη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουάκερ ή αλεύρι βρώμης)
1 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου ή σόγιας ( με γεύση ή χωρίς)
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου ή σόγιας ( με γεύση ή χωρίς)
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 αυγά
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ με τη λεπίδα και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα. Το μείγμα μας δεν θα είναι τόσο πηχτό. Γι αυτό το λόγο το αφήνουμε περίπου δέκα λεπτά στο ψυγείο για να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά η βρώμη. Ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα. Θα χρειαστείτε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι σούπας και τοποθετούμε κάθε φορά στο τηγάνι δυο γεμάτες κουταλιές από το μείγμα μας. Το απλώνουμε και λίγο με το κουτάλι. Θα μοιάζει περισσότερο με μπιφτέκι αλλά δεν μας αγχώνει. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Εμφανίζονται οι κλασσικές φουσκάλες από πάνω αλλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο. Υπολογίστε γύρω στα 3-5 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη περιμένουμε να ροδίσει και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Δεν φαντάζεστε πως θα μυρίζει η κουζίνα από το μέλι και την κανέλα. Μπορείτε να τα σερβίρετε τόσο σε γλυκούς συνδυασμούς με μέλι ή πραλίνα όσο και σε αλμυρούς με αλλαντικά και τυριά.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στο μίξερ με τη λεπίδα και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα. Το μείγμα μας δεν θα είναι τόσο πηχτό. Γι αυτό το λόγο το αφήνουμε περίπου δέκα λεπτά στο ψυγείο για να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά η βρώμη. Ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα. Θα χρειαστείτε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι σούπας και τοποθετούμε κάθε φορά στο τηγάνι δυο γεμάτες κουταλιές από το μείγμα μας. Το απλώνουμε και λίγο με το κουτάλι. Θα μοιάζει περισσότερο με μπιφτέκι αλλά δεν μας αγχώνει. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Εμφανίζονται οι κλασσικές φουσκάλες από πάνω αλλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο. Υπολογίστε γύρω στα 3-5 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη περιμένουμε να ροδίσει και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Δεν φαντάζεστε πως θα μυρίζει η κουζίνα από το μέλι και την κανέλα. Μπορείτε να τα σερβίρετε τόσο σε γλυκούς συνδυασμούς με μέλι ή πραλίνα όσο και σε αλμυρούς με αλλαντικά και τυριά.
συνταγή από that’slife.gr Γιάννης Παράσχος
φωτο zougla.gr