Πάστα αλά Νόρμα!
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 7-8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 10 – 15 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
- 800 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 250 γρ. παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα
Εκτέλεση
Κόβω τις μελιτζάνες σε κυβάκια αφού αφαιρέσω τις άκρες. Αλατίζω καλά και τις τοποθετώ σε σουρωτήρι με αλάτι για να ξεπικρίσουν. Μετά από περίπου μισή ώρα τις πλένω ξανά και τις σκουπίζω πολύ καλά ώστε να μην έχουν νερό κατά το τηγάνισμα.
Βάζω το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνω τα κυβάκια της μελιτζάνας να τηγανιστούν. Ανακατεύω στην αρχή με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνω τη φωτιά ώστε να χρυσίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτω στο τηγάνι (χρησιμοποιώ τηγάνι που διευκολύνει να ανακατέψω τα μακαρόνια με τη σάλτσα) 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνω το σκόρδο είτε ψιλοκομμένο είτε ολόκληρο αφού το έχω «σπάσει» ελαφρά και σοτάρω για περίπου ένα λεπτό. Συνεχίζω προσθέτοντας το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτω και περίπου ένα ποτήρι νερό.
Αφήνω τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Όταν δέσει η σάλτσα, σβήνω τη φωτιά και προσθέτω τα κυβάκια μελιτζάνας και τα φύλλα βασιλικού.
Εντωμεταξύ βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνω στο τηγάνι με τη σάλτσα μελιτζάνας τα μακαρόνια και ανακατεύω.
Σερβίρω αμέσως και πασπαλίζω με τριμμένη παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα και μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού.