ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ σε 15′ με αλεύρι φαριν απ!
ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100ml γάλα
100ml λάδι
1/2 φλ. φέτα τριμμένη (μπορείτε να βάλετε και ανθότυρο, μυζήθρα κλπ)
1/2 φλ. τυρί ρεγκάτο (ή άλλο κίτρινο τυρί)
1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα
2 κ.γ. ξύδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Σιγά – σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.Πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με αυγό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις ή αέρα (ανάλογα την δύναμη του φουρνου σας) για περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα με το πάχος που έχουμε δώσει κι αφού ελέγξουμε αν έχουν πάρει το κατάλληλο χρώμα.
Extra tip: Αντί για πάπρικα, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκια ρίγανη ή δυόσμο.
πηγη themamagers.gr