Πατατάτο (το συναντάμε σε πολλά νησιά)
Το πατατάτο είναι το παραδοσιακό πιάτο της Αμοργού, που σερβίρεται σε όλα τα πανηγύρια του νησιού, καθώς και στους γάμους.
Για το μαγείρεμά του χρησιμοποιούν κατσικάκι, μιας και υπάρχουν πολλά στο νησί.
Η συνταγή είναι από την κ. Ειρήνη Γιαννακοπούλου, «Ambrosia Gallery Restaurant», του ξενοδοχείου «Aegialis Hotel & Spa», στην Αιγιάλη
Η συνταγή είναι από την κ. Ειρήνη Γιαννακοπούλου, «Ambrosia Gallery Restaurant», του ξενοδοχείου «Aegialis Hotel & Spa», στην Αιγιάλη
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κιλό κατσικάκι
2 κιλά πατάτες
3 κρεμμύδια
3 κομμάτια κανέλα
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι – πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ.πελτέ ή 500 γρ. φρέσκα ντοματάκια κομμένα
1 κιλό κατσικάκι
2 κιλά πατάτες
3 κρεμμύδια
3 κομμάτια κανέλα
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι – πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ.πελτέ ή 500 γρ. φρέσκα ντοματάκια κομμένα
Τρόπος παρασκευής
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Προσθέτουμε το κρασί και στη συνέχεια το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Το αφήνουμε να σοταριστεί και μετά ρίχνουμε τις πατάτες, κομμένες σε σχήμα κύβου.
- Τα ανακατεύουμε όλα και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και κανέλα. Τα σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε τον πελτέ ή τη φρέσκια ντομάτα.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα, σε χαμηλή θερμοκρασία, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε αμέσως.
Στο ξενοδοχείο «Aegialis Hotel & Spa» διοργανώνονται μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής του νησιού, με την επιμέλεια της κ. Ειρήνης Γιαννακοπούλου. Πληροφορίες: τηλ.: 22850-73393.
φωτο ipop