Πατατοσαλάτα με τόνο, πλούσια σε γεύση
Υλικά
5 μικρές πατάτες (ή 2 μεγάλες)
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 κονσέρβα τόνο
1 σκελίδα σκόρδο
άνηθο
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
ξύσμα και χυμό 1/2 λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
5 μικρές πατάτες (ή 2 μεγάλες)
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 κονσέρβα τόνο
1 σκελίδα σκόρδο
άνηθο
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
ξύσμα και χυμό 1/2 λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε.
Τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε.
Τις ρίχνετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε με το πιρούνι.
Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον άνηθο και τα προσθέτετε στο μπολ, μαζί με τον (καλά στραγγισμένο) τόνο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη, και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάτε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού μαζί με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το λάδι και τα προσθέτετε στην πατατοσαλάτα ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε.
Τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε.
Τις ρίχνετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε με το πιρούνι.
Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον άνηθο και τα προσθέτετε στο μπολ, μαζί με τον (καλά στραγγισμένο) τόνο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη, και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάτε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού μαζί με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το λάδι και τα προσθέτετε στην πατατοσαλάτα ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.
πηγη queen.gr