Πανεύκολα, λαχταριστά, ιδανικά για όλες τις ώρες
Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας!
Υλικά
4-5 φύλλα κρούστας σε λωρίδες 7-8 εκατοστών
200 γρ. τυρί ή ότι θέλετε, μυζήθρα, φέτα
50 τριμμένο κίτρινο τυρί
1 αυγό μεγάλο ή 2 μέτρια
1-2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
δυόσμο ή άνιθο
πιπέρι ή πάπρικα γλυκιά
λίγο αλάτι αν χρειάζεται
λάδι για το τέλος για άλειμμα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες
Σε μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά
Βάζουμε μια κουταλίτσα του γλυκού στην κάτω πλευρά της λωρίδας και μετά το διπλώνουμε μια δεξιά μια ευθεία αριστερά μέχρι να διπλωθεί όλο
Αν περισσέψει φύλλο στο δίπλωμα το τυλίγετε ώστε στο ταψί να είναι από την κάτω πλευρά.
Τα βάζουμε όλα σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180, αέρα, για 20-25′
(συγγνώμη για τις φωτογραφίες, η ντροπή του σεφ είμαι αλλά βαριέμαι αφάνταστα το food styling, με ενδιαφέρει η ουσία!)