Από την καλή μας φίλη Μαριάνθη Παπαλάνη
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες 0,5εκ και τις βάζουμε να ξεπικρίσουν σε νερό με αλάτι . Αφήνουμε για μισή ώρα , ξεβγάζουμε καλά κάτω από νερό βρύσης για αρκετή ώρα, τις στύβουμε ελαφρώς και τα στεγνώνουμε με πετσέτα.
2. Τις αλευρωνούμε
3. Βάζουμε σε ένα ταψί , λίγο σπορέλαιο και στρώνουμε τις αλευρωμένες φέτες
4. Ρίχνουμε από επάνω κόκκινο γλυκό πιπέρι .
5. Ραντίζουμε με λίγο σπορέλαιο
6. Ραντίζουμε με μπόλικο νερό
7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
8. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα μείγμα από μπόλικο ψιλοκομμένο σκόρδο , ξύδι και αλάτι
9. Βγάζουμε το ταψί , περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα που ετοιμάσαμε και το ξαναβάζουμε στο φούρνο άλλα για 10-15 λεπτά , εξατμίζετε το ξύδι
10. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι .
11. Καλή όρεξη