Να σας ρωτήσω…..έχετε δει πιο λαχταριστές μπουκιές κοτόπουλου;
Έχετε δει πιο χρυσαφένιες , αφράτες και λιγουρευτικές μπουκιές κοτόπουλου κατάλληλες για παιδιά, φτιαγμένες με αγνά υλικά; και μάλιστα από στήθος κοτόπουλου;
Εγώ πάντως σήμερα συγκινήθηκα πραγματικά, γιατί μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την κουζίνα, κατάφερα να κάνω τις πιο ωραίες κοτομπουκιές!
Η πρόκληση είναι ανοιχτή!
Το μυστικό ένα! Διαβάστε παρακάτω
Αγοράστε άφοβα στήθος κοτόπουλου, (συνήθως είναι στεγνό και μας θυμίζει δίαιτα και νοσοκομείο!)
Κόψτε σε μικρά κομμάτια, αρκετά μικρά, σαν μισό βερύκοκο.
Ανακατέψετε, κόκκινο πιπέρι γλυκό (γλυκιά πάπρικα), μαζί με πιπέρι, αλάτι, και αν θέλετε λίγο καγιέν (αν είναι να σερβιριστεί σε ενήλικες) μαζί με ξυνόγαλα σε ένα μπωλ!
Ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να τα σκεπάζει το μείγμα.
Αφήστε από 2 έως 8 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με διαφάνεια
Πριν τηγανίσετε, ανακατέψτε αλεύρι (άσπρο ή χωρίς γλουτένη ή ολικής) μαζί με πάπρικα γλυκιά, κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, και ίσως καγιέν. Τυλίξτε καλά τα κομμάτια και τηγανίστε για 3-4′ από κάθε πλευρά.