Σημαντικό μυστικό για τα μελομακάρονα!
Πέρα από το πώς αρέσουν στον καθένα (γεύση, αρώματα κ.λ.π), αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην ζυμώσουμε πολύ την ζύμη!
Ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά και να αφήσουμε την ζύμη 20′ να ξεκουραστεί πριν πλάσουμε τα μελομακάρονα. Προσοχή, αν έχει ζέστη στην κουζίνα δεν θα περιμένετε καθόλου.
Κι αυτό γιατί αν ζυμώσουμε πολύ “ξερνάει” ή “αποβάλει” η ζύμη το λάδι.
Ας τα δούμε όλα!
Πώς γίνονται ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ με 7 οδηγίες!!
-
Δεν παιδεύουμε την ζύμη! απαλά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και τέλος! θα “ξεράσει” το λάδι και θα γίνουν τούβλα. Αφήσέ την 20′ να ξεκουραστεί
-
Βάλε λάδι μαζί με σπορέλαιο ή ακόμα καλύτερα σησαμέλαιο (ακριβό)
-
καλό ψήσιμο! αλλιώς θα λασπώσουν
-
ψήσε στον αέρα! αλλιώς αν ψήσεις σε αντιστάσεις, θα βάλεις το ταψί στην τελευταία κάτω θέση
-
καλό χτύπημα λάδι με ζάχαρη, πολύ καλό, να αφρατέχουν
-
αλεύρι θα βάλεις μαλακό ή γ.ο.χ. και μην προσθέσεις άλλο αλεύρι, μια χαρά είναι η ζύμη!
-
κρύα μελομακάρονα – ζεστό σιρόπι! αφήσέ τα να ρουφήξουν σιρόπι (γι αυτό θέλουν καλό ψήσιμο!)
Καλή επιτυχία στις κυρίες που θα κάνουν φέτος πρώτη φορά!