Από την καλή μας φίλη Ελένη Γ.Στεργιάδη
Συνταγή για πιπερόπιτα Πηλίου
1200 γρ πιπεριές πράσινες και κόκκινες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 φλιτζάνακι του καφέ γλυκό τραχανά
Μισό κιλό φέτα τριμμενη
Αλάτι, πιπέρι
10 φύλλα
Εκτέλεση
Βάζουμε λαδάκι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τις πιπεριές να μαλακώσουν, βράζουμε σε σιγανή φωτιά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον τραχανά και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Στρωνουμε την πίτα βάζοντας 4 φύλλα κάτω, γέμιση, 2 φύλλα στη μέση, πάλι γέμιση και 4 φύλλα επάνω. Χαραζουμε και ψήνουμε για μία ώρα περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Καλή όρεξη!