Επαγγελματική συνταγή για πίτσα, από τον δάσκαλό μου Τριανταφυλλόπουλο!
1 κιλό αλεύρι σκληρό
25-30γρ. μαγιά μπύρας νωπή (ή 1 φακελάκι σκόνη)
100γρ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο ή βούτυρο μαλακό (τύπου Ολλανδίας)
50γρ. λάδι
20γρ. αλάτι
Κάνουμε έναν λάκκο και ρίχνουμε λίγο γάλα και λίγο νερό (ξέρω είναι αχώνευτο το “περίπου” αλλά θα καταλάβετε την υφή, θέλουμε ζύμη μαλακή)
Προσθέτουμε την μαγιά διαλυμένη σε λίγο νερό.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει
Χωρίζουμε σε μπάλες και ανοίγουμε να στρώσουμε την πίτσα μας.
Βάζουμε την κάθε πίτσα σε βουτυρωμένο ταψάκι, ρηχό.
** έχουμε πει για το αναποδογυρισμένο ταψάκι που μάθαμε από τον Πετρετζίκη
Εσείς ψήστε σε πολύ δυνατό προθερμασμένο φούρνο για λίγα λεπτά , γιατί στις επαγγελματικές κουζίνες οι φούρνοι είναι πολύ δυνατοί.