Δείτε την συνταγή από τον Ηλία Μαμαλάκη
Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα
½ κιλό ψιλοκομμένο λάχανο άσπρο
200 γραμ μωβ λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
4 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά τουρσί (Φλωρίνης)
2 κουτ ξύδι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι,
λάδι για το σερβίρισμα
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο λάχανο, το μοβ λάχανο, τα τριμμένα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Τα αλατίζετε καλά , τα περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού, ρίχνετε μέσα 1 φλιτζ του καφέ νερό, τα πιέζετε όλα μαζί με το χέρι σας και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου. 3.
Αμέσως μετά σουρώνετε τη σαλάτα από τα υγρά που έχει κατεβάσει, τη βάζετε σε μια καθαρή σαλατιέρα, ψιλοκόβετε τη πιπεριά Φλωρίνης, περιχύνετε με το ξύδι και ρίχνετε όσο λάδι θέλετε για το σερβίρισμα. Σημείωση. Μπορείτε τούτη τη σαλάτα να τη συντηρήσετε στο ψυγείο χωρίς να τη περιχύσετε με λάδι τουλάχιστον για 2 μέρες. Θα βάλετε το λάδι τη στιγμή του σερβιρίσματος.
Ανακατεύετε και σερβίρετε.