1. Διαλέγουμε ώριμα αλλά γερά φρούτα (αν έχουν υγρά θα σας γίνει νερουλή η μαρμελάδα)
2. Συνήθως η αναλογία φρούτου-ζάχαρης είναι 1 προς 1
(εξαρτάται και από το φρούτο αν είναι πολύ γλυκό ή ξινό)
3. Ιδανική θερμοκρασία για να βράζει η μαρμελάδα είναι 105 βαθμοί.
4. Η κατσαρόλα πρέπει να είναι φαρδιά και με χοντρό πάτο
5. Αν “πιάσει” ο πάτος της κατσαρόλας, μεταφέρετε σε άλλη κατσαρόλα
6. Βράζετε από 5 λεπτά έως 30 λεπτά ανάλογα τα φρούτα, μόλις βάλετε την ζάχαρη δυναμώνετε την φωτιά και βράζετε άλλα 10 λεπτά
7. Τα βάζα που θα βάλετε την μαρμελάδα θα τα κλείσετε και θα τα γυρίσετε ανάποδα για 24 ώρες.
2. Συνήθως η αναλογία φρούτου-ζάχαρης είναι 1 προς 1
(εξαρτάται και από το φρούτο αν είναι πολύ γλυκό ή ξινό)
3. Ιδανική θερμοκρασία για να βράζει η μαρμελάδα είναι 105 βαθμοί.
4. Η κατσαρόλα πρέπει να είναι φαρδιά και με χοντρό πάτο
5. Αν “πιάσει” ο πάτος της κατσαρόλας, μεταφέρετε σε άλλη κατσαρόλα
6. Βράζετε από 5 λεπτά έως 30 λεπτά ανάλογα τα φρούτα, μόλις βάλετε την ζάχαρη δυναμώνετε την φωτιά και βράζετε άλλα 10 λεπτά
7. Τα βάζα που θα βάλετε την μαρμελάδα θα τα κλείσετε και θα τα γυρίσετε ανάποδα για 24 ώρες.