από την καλή μας φίλη Ελένη Μηλιαρά Σπαντιδάκη
Είπα να σας δείξω τη διαδικασία της μυζηθρας από το Τυρόγαλο..δηλαδή το υγρό που μένει μετά που θα μαζέψουμε το τυρί..
Βάζουμε το τυρόγαλο στη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει και να φουσκώσει ανακατευοντας διαδοχικά με μια κουτάλα..Δε προσθέτουμε σε αυτό το στάδιο τίποτα μέσα.. Θα δείτε ότι ήδη άρχιζει να εμφανίζεται η μυζηθρα..
Τώρα.. στις φουσκάλες που σχηματίζονται..
Αν θέλουμε προσθετουμε γάλα που έχουμε κρατήσει, περιπου ενα κιλό, για να βγάλουμε περισσοτερη μυζηθρα…
Όταν βράσει τελείως, κατεβαζουμε από τη φωτιά και τη μαζευουμε με ένα σουρωτήρι τη βάζουμε σε πετσετα , τη κλείνουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει…