Πώς κάνω ωραίο σαραγλί;
Αγαπημένο γλυκό και πάντα το πετυχαίνω.
1.Θα αγοράσετε ή φύλλα κρούστας για γλυκά ή φύλλα Βηρυτού που είναι ακόμα πιο λεπτά (κάνουν και για μπακλαβά)
2. Θα αγοράσετε καλό βούτυρο, ή φρέσκο απλό αγελάδος ή το αιγοπρόβειο το ημίρευστο στο βάζο ή θα τα αναμείξετε.
3. Ανάλογα την συνταγή που θα σας αρέσει θα τυλίξετε τα φύλλα με την γέμιση σε μια μεταλλική βέργα και θα τα “σουρώσετε” πριν τα τοποθετήσετε στο ταψάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρώτα θα διπλώσετε ένα μέρος του φύλλου πάνω από την βέργα και μετά θα ρολάρετε το φύλλο
4. Θα τα τοποθετήσετε από έξω προς τα μέσα, στο ταψί, με την σειρά, το ένα πίσω από το άλλο και σφιχτά, μέχρι να φτάσετε στην μέση. Θα μοιάζει με σαλίγκαρο.
5. Το σιρόπι θα το ρίξετε με υπομονή κουταλιά κουταλιά να πάει παντού.
6. Ρίξτε φυστίκι Αιγίνης από πάνω μαζί με καρύδι! του πάει πολύ!
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Έφη Γρίβα στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Demy Nika στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Ελένη κωνσταντα στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Demy Nika στο Focaccia (Φοκάτσια) το ιταλικό ψωμί με αρωματικά
Ιστορικό
- Απρίλιος 2023
- Μαρ 2023
- Φεβ 2023
- Ιαν 2023
- Νοε 2022
- Οκτ 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αυγ 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάϊος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μαρ 2022
- Φεβ 2022
- Ιαν 2022
- Νοε 2021
- Οκτ 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αυγ 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάϊος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μαρ 2021
- Φεβ 2021
- Ιαν 2021
- Δεκ 2020
- Νοε 2020
- Οκτ 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αυγ 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάϊος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μαρ 2020
- Φεβ 2020
- Ιαν 2020
- Δεκ 2019
- Νοε 2019
- Οκτ 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αυγ 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάϊος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μαρ 2019
- Φεβ 2019
- Ιαν 2019