2 φακελάκια μαγιά σκόνη ξερή
1 & 2/3 φλιτζ. γάλα (350 ml)
2/3 φλιτζ. νερό (150 ml)
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (70 γραμμ)
1/3 κούπας ζάχαρη (70 γραμμ)
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο χλιαρό υγρό (προσοχή! μην κάψετε την μαγιά με ζεστό υγρό, να είναι χλιαρό)
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια, την πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και πατάμε με το χέρι να πλατύνουν. Με ένα καπάκι μπουκαλιού ή ένα σφηνοπότηρο κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης από το κέντρο για να δημιουργηθεί η γνωστή τρυπούλα των ντόνατς.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε.
Μπορούμε ακόμη να φτιάξουμε ένα γλάσο σοκολάτας και να τα περιχύσουμε με αυτό αντί για τη ζάχαρη.