Πώς θα πετύχω το γαλακτομπούρεκο;
1. Το γαλακτομπούρεκο θέλει ψιλό σιμιγδάλι
2. Τα αυγά να μην μπουν ολόκληρα αλλά τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα στο τέλος.
3. Δεν βάζουμε το βούτυρο με πινέλο πατώντας τα φύλλα, αλλά ραντίζοντας τα! (όπως έχουμε γράψει και στο άρθρο για τον μπακλαβά)
4. Κρύο σιρόπι, καυτό γαλακτομπούρεκο! Το σιρόπι το ρίχνουμε με κουτάλα, σιγά σιγά
5. Το κόβουμε (αν κρατηθούμε!) όταν κρυώσει.
φωτο: Αθηνόραμα