Εκτός από το παστίτσιο, τον μουσακά και τα παπουτσάκια
Την μπεσαμέλ μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στις εξής παρασκευές:
- Γκρατέν λαχανικών
- Γκρατέν ζυμαρικών
- Σούπες
- Ως βασικό συστατικό σε μείγματα και γεμίσεις, όπου προσφέρει υγρασία και πλούσια υφή, όπως σε κροκέτες, πίτες, γεμιστά ζυμαρικά.
- Ως προσθήκη σε μαγειρευτά φαγητά για πυκνότητα της σάλτσας αλλά και γεύση
- Βάση για σουφλέ
- Σε αντικατάσταση της κρέμας γάλακτος σε σάλτσες, για πιο ελαφριά γεύση και λιγότερα λιπαρά
- πηγή Γιάννης Λουκάκος