Καταπληκτική Κυπριακή συνταγή από τον σεφ ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ∆ΟΥ Chef, ιδιοκτήτης του «San Remo»
Για τη ζύµη:
-
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο (το υποκίτρινο για ψωμί)
-
1 φλ. ελαιόλαδο,
-
λίγο αλάτι,
-
1 φλ. χυµό πορτοκάλι,
-
νερό χλιαρό, όσο σηκώσει
Για τη γέµιση:
-
4 χαλλούµια όχι πολύ αλµυρά, αλεσµένα,
-
δύοσµο,
-
1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ,
-
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο,
-
1 φλιτζανάκι αλεύρι,
-
4-5 αυγά
Εκτέλεση
Για τη ζύµη:
-
Ρυζιάζετε (δηλαδή τρίβουμε) το αλεύρι µε το ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Βάζετε το αλάτι και ρίχνετε το χυµό, το χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί) και ζυµώνετε µέχρι να πετύχετε µία αφράτη ζύµη.
Για τη γέµιση:
Ζυµώνετε όλα τα υλικά στο µίξερ (με τον γάντζο) µέχρι το µείγµα να µην κολλά στα χέρια σας.
Ζυµώνετε όλα τα υλικά στο µίξερ (με τον γάντζο) µέχρι το µείγµα να µην κολλά στα χέρια σας.
Φτιάχνετε τα πουρέκια*
και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή πλάκα. Πριν το ψήσιµο αλείφετε το τηγάνι µε λίγο ελαιόλαδο.
*κάνεις την ζύμη, τυλίγεις σε μικρά ρολάκια την ζύμη και τηγανίζεις ή ψήνεις σε πλάκα ή σε αντικολλητικό ή κλείνεις σε πακετάκι στρόγγυλο την γέμιση και συνεχίζεις το ψήσιμο