Τράγος “μουνούχι” (ευνουχισμένο και δεν μυρίζει) με κριθαράκι
Θα σας πω 2-3 πράγματα που μπορεί να σας τύχουν και να μην ξέρετε τι να κάνετε.
-
Πλένουμε το κρέας καλά γιατί έχει θρύψαλα από κόκκαλα σπασμένα, αίματα κλπ και το σκουπίζουμε
-
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να το “ξαφρίσουμε”.
-
Το βάζουμε σε χύτρα ταχύτητας για 1 ώρα να βράσει. (αν δεν έχετε πρέπει να το βράσετε σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες εξαρτάται και από τα κομμάτια πόσο μεγάλα είναι)
- Το αφήνω να στεγνώσει σε ένα σκεύος και το βάζω με λίγο λάδι να θωρακιστεί από κάθε πλευρά
-
Μετά το βάζουμε σε σκεύος για φούρνο μαζί με το κριθαράκι , με ντομάτα, με λάδι και νερό να τα σκεπάσει σχεδόν σε μέτριο φούρνο 180, αντιστάσεις. Χρειάζεται να προσθέτουμε νερό καθώς βράζει και να γυρίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Το κριθαράκι κολλάει εύκολα.
Υλικά
6 μερίδες κρέας τράγου “μουνούχι”
1/2 πακέτο κριθαράκι Ήλιος τρικολόρε
1/2 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
3/4 φλ.τσ. λάδι
νερό, αλάτι, πιπέρι