Η πιο εύκολη και γρήγορη πουτίγκα που κάνατε ή που θα κάνετε ποτέ!
** μπορείτε αντί για ψωμί, να βάλετε τσουρέκι
Χριστούγεννα έρχονται, μην ζαλιζόμαστε με περίτεχνες συνταγές!
Υλικά
2 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια τσ. γάλα
1/2 φλιτζάνι τσ. ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι τσ. βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
6 φλιτζάνια ψωμί μιας ημέρας (μπαγιάτικο) σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ξανθή σταφίδα, προαιρετικά
2 φλιτζάνια τσ. γάλα
1/2 φλιτζάνι τσ. ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι τσ. βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
6 φλιτζάνια ψωμί μιας ημέρας (μπαγιάτικο) σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ξανθή σταφίδα, προαιρετικά
Σάλτσα βουτύρου:
1/2 φλιτζάνι τσ. βούτυρο
1 φλιτζάνι τσ. καφέ ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας χυμό μήλου
2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι τσ. καφέ ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας χυμό μήλου
2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα και το αλάτι.
Αδειάστε το μείγμα απαλά πάνω στους κύβους ψωμιού και σταφίδες.
Μεταφέρετε όλο το μείγμα μαζί με το ψωμί σε σκεύος περίπου 25Χ25 εκατοστών
Ψήνουμε, στους 180 για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο κέντρο.
Για την ζεστή σάλτσα
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λειώνετε το βούτυρο. ανακατεύετε σε καστανή ζάχαρη και χυμό μήλου. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη Αφαιρέστε από το μάτι.
Ρίξτε το ξύσμα
Σερβίρεται ζεστό με τη πουτίγκα ψωμιού.
tasteofhome.com