(εντάξει, την συναντάμε και στα Τρίκαλα και στην Μακεδονία γιατί και εκεί χρησιμοποιούν πολύ το πράσο)
Υλικά
αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη
1 κιλό πράσα κομμένα σε σε ροδέλες
750 γραμμάρια χοιρινού με λίπος κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα η σπεσιαλιτέ είναι ό,τι μαγειρεύεται με πράσο. Για την πρασοτηγανιά χρειάζεται κρέας χοιρινό, πράσα, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε κρασί ή νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτουν το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Ελέγχουμε τα υγρά στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί. Περίπου 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό.
πηγή: inewsgr.com