Πρόσφατα ο Γαϊδαράκος – Gaidarakos μας έκανε υπέροχα δώρα μελιού!
Ίσως δεν γνωρίζετε ότι μεταξύ άλλων διαθέτει και ΑΛΕΥΡΙ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ!
Με αυτό το αλεύρι και με ζυμωτό κίτρινο έκανα ένα ψωμί “ρουστίκ”, υπέροχο , γευστικό, απίθανο!
Με αλεύρι σουσαμιού γίνεται και το ψωμί Keto το οποίο απαιτεί αρκετά αυγά για να παρασκευαστεί , δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε.
Σπεύστε να το προμηθευτείτε!
Συνταγή
2 φλ.νερό χλιαρό
1 κ.σ. μαγιά ξερή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
4 φλ. αλεύρι (εκ των οποίων 1 φλ. αλεύρι σουσαμιού)
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φλ.λάδι
Για το άλειμα
2 κ.σ. γάλα και 2 κ.σ. σουσάμι
Λιώνω την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και ρίχνω από πάνω την μαγιά, δεν την ανακατεύω! απλά την ρίχνω πεταχτά πάνω στο νερό, αφήνω για 10′ μέχρι να βγάλει φουσκαλίτσες.
Σε μπωλ ανακατεύω 1 1/2 φλ. αλεύρι και το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς, χτυπάω με μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου.
Προσθέτω το σιμιγδάλι, 1 φλ. αλεύρι ακόμα (το σουσαμιού) και το λάδι. Σιγά σιγά ρίχνω και το υπόλοιπο αλεύρι (σύνολο 4 φλ σε όλη την διαδικασία) Η ζύμη λίγο θα κολλάει, δεν προσθέτουμε αλεύρι, την βάζουμε σε λαδωμένο μπωλ σκεπασμένη για 1 ώρα. Μετά σε επιφάνεια με ψιλό σιμιγδάλι κάνω ένα ζύμωμα και σχηματίζω μπάλα, αφήνω για άλλα 45′, Αλείφω την επιφάνεια με γάλα και σουσάμι Βάζω ταψί με λαδόκολλα, 180 βαθμούς, αντιστάσεις, για 50′-60′.
Μόλις βγει το αφήνω πάνω σε σχάρα.