ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
(ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ Ή ΨΗΤΟΙ)
ΥΛΙΚΑ
600γρ κολοκυθάκια
200γρ ψωμι μπαγιατικο ξερό
3 αυγά
50γρ. παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
150γρ. μοτσαρέλα κίτρινη
ξύσμα λεμονιού
μαϊντανό
φρυγανιά για πανάρισμα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε σε ένα μπολ τα ξεφλουδισμένα κολοκυθάκια, χρησιμοποιώντας ένα χοντρό τρίφτη. Τα ραντίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά (1/2 ώρα). Στίβουμε δυνατά με τα χέρια.
Τρίβουμε το μπαγιάτικο ψωμί και το προσθέτουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τη μοτσαρέλα, την τριμμένη παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη.
Αφήστε να σταθεί για 15 λεπτά.
Πλάθετε τους κεφτέδες με τα χέρια σας.
Βουτήξτε σε τριμμένη φρυγανιά και καλύψτε τέλεια.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στους 170 ° C (ή στο φούρνο στους 180 ° C σε στατική λειτουργία για 20 λεπτά).
Συχνά γυρίζετε στο τηγάνι απαλά μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετήστε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί
πηγη culture-crunch.com