Από τον καλό μας φίλο Βαγγέλη Λασπίτη
Υλικά
250γρ αλεύρι γοχ
50γρ κορν φλαουερ
80γρ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ φουντούκια ή αμύγδαλα ψημένα σκόνη
Γέμιση
150γρ μαρμελάδα
200γρ κουβερτουρα γάλακτος
1 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Καβουρδιζουμε τα φουντούκια και τα κάνουμε σκόνη. Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμωνουμε. Μας δίνει μια μαλακιά κολλοδες ζύμη. Την βάζουμε σε διπλό κόρνερ για να μην σχιστεί.
Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Λιώνουμε την κουβερτουρα, προσθέτουμε το ημιελαιο και την αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της.
Σε ένα κόρνε βάζουμε την μαρμελάδα.
Περνάμε στο ένα από τα δύο την μαρμελάδα και ενώνουμε με το δεύτερο. Βαπτίζουμε την μια άκρη στην κουβερτουρα και αφήνουμε επάνω σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθεί.