Από την καλή μας φίλη
Ελενη Μηλιαρά Σπαντιδάκη
Αλλάζουμε χρονιά….Αλλάζουμε ΔΕΚΑΕΤΊΑ… έτσι είπα και εγώ να μην κάνω φέτος τη κλασική βασιλόπιτα….
RED VELVET έφτιαξα έτσι …για αλλαγή… Καλή χρονιά σε όλους με υγεία……
Για το κέικ:
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ αλάτι
2κ.σ κακάο
1/2 κούπα βούτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
1 κ.γ βανίλια
1κουπα ξυνογαλο
1φιαλιδιο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1κ.γ ξύδι
1κ.γ μαγειρική σόδα
Για την επικάλυψη :
2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
2κουτια κρέμα γάλακτος
1κουπα ζάχαρη άχνη
Χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη μέχρι να ενωθούν, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ,σε ένα μπωλ έχουμε κοσκινισμένο το αλεύρι,το κακάο και το αλάτι και σε ένα άλλο ανακατεύουμε το ξυνογαλο με το χρώμα ,βάζουμε στο μίγμα του βουτύρου τη βανίλια και προσθέτουμε λίγο από το ξυνογαλο με το αλευρι ,ανακατεύουμε το ξύδι με τη σόδα και τα ρίχνουμε μέσα στη ζύμη ανακατεύοντας για να ενωθούν.
Έχουμε περάσει με βούτυρο ένα ταψακι μιας χρήσης ,το μεσαίο μέγεθος όχι το μικρό και βάζουμε μέσα το μείγμα…
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170° για 30 ώρα
Αφήνουμε να κρυώσει καλά
Ετοιμάζουμε το μείγμα της κρέμας χτυπώντας πρώτα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη να γίνει σαντιγί και έπειτα ρίχνουμε και το Φιλαδέλφεια να ενωθεί .
Βγάζουμε το κεικ από το ταψί ,το κόβουμε στη μέση ,βάζουμε το φλουρί ,και βάζουμε μια ποσότητα από κρέμα , σκεπάζουμε και περνάμε την υπόλοιπη από πάνω και βάζουμε στο ψυγείο ….
Είναι πολύ εύκολη συνταγή ..
Καλή επιτυχία….