από την καλή μας φίλη Martha Spyliopoulou
Ρετσελι σύκο γλυκό των θεών πραγματική αμβροσία.
Συνταγη
Διαλέγω και πλένω καλά 30 σύκα ώριμα και σφικτά να μην είναι σκασμένα τα βάζω στην κατσαρόλα με ένα κιλό ζάχαρη 2 ξύλα κανέλας 5 καρφάκια γαρύφαλλο ένα κλαράκι αρμπαροριζα ένα κλαδάκι βασιλικό ένα ποτήρι νερό και τα άφησα όλη τη νύχτα την άλλη μέρα τα έβρασα για 15 λεπτά και τα έσβησα, την επόμενη μέρα έβγαλα τα σύκα από την κατσαρόλα να στραγγίσουν και σουρωσα για να μην μείνουν πολλά σπορακια και έδεσα το σιρόπι έριξα και μια κουταλιά λεμονι και μετά έβαλα πάλι τα σύκα μέσα και είναι έτοιμο το γλυκό μας να μπει στα αποστειρωμενα βάζα μας .