Θα σας δώσουμε σήμερα την σπεσιαλιτέ του Γαλαξειδίου, Ρεβανί με ρύζι!
Έχει φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς!
Αν θέλετε το δοκιμάζετε!
5 φλιτζάνια ρύζι (κατά προτίμηση καρολίνα)
200 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
1 1/2 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 κιλό ζάχαρη
10 φλιτζάνια νερό
τριμμένο γαρύφαλλο και τριμμένη κανέλα
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και σε άλλη το λάδι στο οποίο ροδίζουμε τα αμύγδαλα ελαφρά.
Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε κανέλα και γαρύφαλλο και μετά το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς.
Το μίγμα θα ομογενοποιηθεί αλλά ταυτόχρονα θα πήξει αρκετά και δεν πρέπει να μείνει πολύ πάνω στο μάτι για να μην κολλήσει.
Ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί ή φόρμα και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνετε για μια ώρα στους 200°C μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
Ψήνετε για μια ώρα στους 200°C αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
συνταγή cookpad, φωτο newpost