Οικονομική, παιδική, εύκολη συνταγή με ρύζι και λουκάνικα!
(μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με υπόλοιπα από προηγούμενες μέρες)
Υλικά για 2-3 μερίδες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο (ή ελαιόλαδο)
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και σε κύβους
2-3 λουκάνικα βραστά ή 2 μεγάλα για hot dog
1 σκελίδα σκόρδου πολτό
2 1/2 φλυτζάνια τσ.μαγειρεμένο ή βρασμένο άσπρο ρύζι
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
2/3 φλ.τσ. κατεψυγμένος αρακάς
2 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, σε λεπτές φέτες προαιρετικά
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και σε κύβους
2-3 λουκάνικα βραστά ή 2 μεγάλα για hot dog
1 σκελίδα σκόρδου πολτό
2 1/2 φλυτζάνια τσ.μαγειρεμένο ή βρασμένο άσπρο ρύζι
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
2/3 φλ.τσ. κατεψυγμένος αρακάς
2 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, σε λεπτές φέτες προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο ή το λάδι
Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα λουκάνικα και μαγειρέψτε έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν ημιδιαφανή, 3-5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να μαγειρευτεί για 3 λεπτά.
Σπρώξτε το ρύζι στη μία πλευρά του τηγανιού και προσθέστε τα αυγά, ανακατεύοντας τα στο τηγάνι και τα ενσωματώστε στο ρύζι όταν είναι πλήρως μαγειρεμένα.(δηλαδή σπάστε τα αυγά και ανακατεύετε ζωηρά να ανακατευτούν)
Προσθέστε τα μπιζέλια και τον χυμό ντομάτας
Ρίξτε τα κρεμμυδάκια αν θέλετε και σερβίρετε.
Σπρώξτε το ρύζι στη μία πλευρά του τηγανιού και προσθέστε τα αυγά, ανακατεύοντας τα στο τηγάνι και τα ενσωματώστε στο ρύζι όταν είναι πλήρως μαγειρεμένα.(δηλαδή σπάστε τα αυγά και ανακατεύετε ζωηρά να ανακατευτούν)
Προσθέστε τα μπιζέλια και τον χυμό ντομάτας
Ρίξτε τα κρεμμυδάκια αν θέλετε και σερβίρετε.
πηγη delish.com