Σήμερα θα σας δώσουμε αυτή την πρωτότυπη συνταγή από το αγαπημένο blog Tantekiki.blogspot.com
- 650 ml σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου
- 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1 1/2 κ.σ. μέλι (ή maple syrup)
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι 2 φορές.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το μέλι, το γάλα αμυγδάλου και το ρύζι.
- Αφήνουμε το ρυζόγαλο να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε ένα ρυζόγαλο παχύρρευστο που έχει πήξει και το ρύζι του έχει μαλακώσει (το δοκιμάζουμε για να δούμε εάν είναι όπως το θέλουμε).
- Διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου ή λίγο νερό.
- Μόλις το ρυζόγαλο ετοιμαστεί, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε 4 μπολάκια.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα ή, προαιρετικά, με αμύγδαλα φιλέ.
*Επίσης αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας ή αμυγδάλου απλό λευκό